کاشف خبر / به نقل از ”عطر کارون” ایجاد توسعه همه جانبه و پایدار و جایگزینی منابع جدید کسب درآمد مستلزم بهره گیری از پتانسیل های بالقوه است. گردشگری در قلمرو جغرافیایی ایران یکی از این ظرفیت های بالقوه است که با توجه به اکولوژی طبیعی- انسانی مناطق مختلف ایران، توان تحقق چشم انداز توسعه منطقه ای را دوچندان نموده است. از این رو شناخت جاذبه ها و ارزیابی زیرساخت های گردشگری( اقامتی، پذیرایی، حمل و نقل و ارتباطی) از ارکان اساسی فعالیت گردشگری و بسترساز توسعه منطقه ای به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته است. با این رویکرد هدف از این مقاله کاربردی شناسایی و ارزیابی جاذبه ها و زیرساخت های گردشگری در استان خوزستان است.
تصویر ذهنی برخی افراد از خوزستان تنها به نفت و صنعت خلاصه میشود و گویی فرصتهای گردشگری خوزستان زیر سایه سنگین صنایع نادیده گرفته شده است.این درحالی است که در دنیا به صنعت گردشگری به عنوان یکی از اضلاع مثلث توسعه پایدار در کنار صنعت و کشاورزی نگریسته می شود و روند توسعه گردشگری به دلیل گردش مالی بالا و سودآوری، گوی سبقت را از بسیاری صنایع روز دنیا همچون نفت و خودروسازی ربوده است.گردشگری، صنعتی پاک و سودآور است که رونق آن میتواند بسیاری از گرههای اقتصاد و اشتغال را بگشاید.
اگر تاکنون تجربه سفر به خوزستان را نداشته اید، باید گفت؛ جاذبههای فراوانی در این سرزمین انتظار شما را میکشند:
از کوهستانهای شیمبار و تاراز تا جنگلهای بلوط صیدون/ازغروب دل انگیز سواحل ماهشهر تا روستاهای سرسبز دزپارت/ازشنزارهای ام الدبس تا پرواز پرندگان مهاجر بر فراز تالاب هورالعظیم/جغرافیای بی نظیر خوزستان، کوهستان، بیابان، جنگل و ساحل را یکجا در خود جای داده است. جریان داشتن یک سوم آبهای جاری کشور و قرار گرفتن در مسیر شاهراه مواصلاتی مزیت هایی است که به ندرت در استان دیگری میتوان یافت.
علاوه بر جاذبه های طبیعی استان، آثار و محوطه های تاریخی با قدمتی چند هزار ساله، فرصتی بی نظیر را برای جذب گردشگران علاقمند به تاریخ فراهم ساخته است.
وجود یادمانهای دفاع مقدس نیز فرصت امکان انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسلهای آینده را در حوزه گردشگری جنگ مهیا کرده است.
اما آنچه این زیباییها را کامل میکند مردم خونگرم و تنوع اقوام خوزستان با موسیقی، خوراک، لباس و آداب و رسوم متفاوت است.
در ادامه به یکی از زیباترین مناطق گردشگری استان خوزستان سفر می کنیم.
آبشارهای آرپناه واقع در ۴۵ کیلومتری شهرستان لالی در شمال شرقی استان خوزستان یکی از مکان دیدنی و خوش آب و هوای شهرستان لالی و استان بوده که هرساله پذیرای مسافران زیادی از سراسر استان و کشور است.
قرار گرفتن این مکان در بین کوه ها و وجود خود آبشار باعث خنکی نسبی این مکان حتی در تابستان ها شده است، همچنین نزدیک بودن چشمه با آبشار باعث سردی آب آن شده که آب تنی در آن در فصل گرم لذت خاصی دارد.
در سالهای اخیر پروژه تجهیز و ایجاد زیرساخت ها توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این مکان انجام شده که احداث پل عابر پیاده برای ارتباط طرفین رودخانه آبشار، احداث نمازخانه، ساختن آلاچیق و سکوهای بتنی برای مسافران، احداث پارکینگ و سرویس بهداشتی از موارد این پروژه است. آب این آبشارها از چشمه هایی که در نزدیکی آبشارها قرار دارند حاصل می شود و با طی مسیری طولانی و پیوستن به آب چشمه تلوک (بی بی ترخان) و آب شور (سور) در پایین دست به رود کارون می ریزد. در طول مسیر آب آن چند آسیاب وجود دارد که آسیابهای پلنگ و نهنگ از مشهورترین آنها هستند.
شهرستان لالی از یک سو به رشته کوه های زاگرس منتهی می شود و یا به عبارت دیگر در قلب زاگرس جای گرفته است و دارای آب و هوای نسبتا معتدلی می باشد که البته در ماه های گرم سال از گرمای استان خوزستان در امان نمی باشد. با احداث پروژه ی سد جدید گتوند و احداث یکی از بهترین پل های کابلی خاورمیانه در این منطقه لالی موقعیت شبه جزیره ای به خود گرفته است به گونه ای که از سمت شمال محسور به رودخانه ی آبشور، از سمت شرق محسور به رودخانه ی چیتی و آب مایک، ازسمت غرب محسور به رودخانه ی زیورو و از سمت جنوب محسور به رودخانه ی کارون می باشد. از راه های ارتباطی این شهرستان می توان به جاده های لالی_مسجدسلیمان که عامل ارتباطی مردمان لالی و مسجدسلیمان است، جاده ی لالی_دزفول که عامل ارتباطی بین شهرستان های لالی، سردشت و دزفول است، جاده ی گتوند که عامل ارتباطی شهرستان های لالی،گتوند و شوشتر است و جاده ی لالی_اندیکا که عامل ارتباطی این دوشهر و اتصال به استان چهارمحال و بختیاری است، می توان یاد کرد.
- نصیبه جانی پور
- کد خبر 16383
- 72 بازدید
- بدون نظر
- پرینت