بازرسان انتخاب شهر پایتخت کتاب ایران برای ارزیابی بستر حوزه کتاب و کتابخوانی از لاهیجان بازدید کردند.
کاشف خبر / به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان؛ بازرسان انتخاب “شهر پایتخت کتاب ایران” صبح روز یکشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۴وارد شهر لاهیجان نامزد نهمین دوره پایتخت کتاب ایران شدند. بازرسان ضمن بازدید میدانی از المانها و فضای شهری با مسئولین شهر از جمله فرماندار و شهردار دیدار و گفتگو کردند.
در ابتدا نشستی با حضور قاسم مصفا معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان،محمد رضا اسفاری ، محسن حاجی زین العابدینی و حکیم بهار ( تیم بازرسی و داوری انتخاب “شهر پایتخت کتاب ایران”)،علیرضا مسچیان فرماندار ، رضا زنده دل شهردار ، زرگری رییس اداره امور کتابخانه های عمومی شهرستان ،ابراهیم رامین فر سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در سالن اجتماعات فرمانداری صورت گرفت.
در آغاز این نشست مصفا ضمن اشاره به سبقه ی غنی فرهنگی لاهیجان اظهار داشت : شهر لاهیجان در هر دوره ای پتانسیلهای بسیار بالای فرهنگی و هنری در حوزه های مختلفی چون نقاشی ، شعر ، خوشنویسی و …. داشته است و توانسته رویدادهای خوبی از جمله برگزاری موفق ۱۳ دوره تئاتر شهروند را رقم بزند که نشانگر این است که متولیان امر از جمله مسئولین و هنرمندان پای ثابت کار بوده و پتانسیل زیر ساختی و ذاتی وجود دارد که توانسته چنین وقایع مهمی در این شهر قم بخورد و ما امیدواریم در زمینه پایتخت کتاب نیز این اتفاق به گونه ای زیبا و موثر شکل گرفته و به نتیجه مطلوبی برسد .
علیرضا مسچیان فرماندار لاهیجان با اشاره به پیشینه لاهیجان در حوزه کتاب و کتابخوانی تصریح کرد: لاهیجان از دیرباز شهر کتاب و کتابخوانی بوده است و وجود مفاخر و بزرگان شهرستان مهر تاییدی بر این مطلب است. وی در ادامه با اشاره به اهمیت مقوله کتاب در توسعه جامعه افزود: کتاب و کتابخوانی باید به عنوانی یکی از ارکان مهم آموزش ، به متن خانواده ها راه یابد و انتخاب شهرستان لاهیجان به عنوان پایتخت کتاب می تواند گامی موثر در ترویج این فرهنگ ارزشمند در بین شهروندان باشد. وی در ادامه تاکید کرد: انتخاب لاهیجان به عنوان پایتخت کتاب مستلزم اقداماتی اثربخش و کاربردی در حوزه کتاب و کتابخوانی است که این مساله هم نیازمند برنامه ریزی و هم افزایی همه مسئولین فرهنگی شهرستان است. وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با تعامل بین دستگاهی و بهره گیری از ظرفیت های آموزش و پرورش و دانشگاههای شهرستان و همچنین اقدامات موثر شهرداری ، گام های مثبتی در مسیر انتخاب لاهیجان به عنوان پایتخت کتاب کشور برداشته شود.
محسن حاجی زین العابدینی از تیم بازرسی و داوری ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر فرهنگی لاهیجان گفت: اشتهار به کتاب همیشه انسان را سربلند نگه می دارد . افتخار فرهنگی و اندیشه ورزی ، افتخار متفاوتی ست طی بازدید میدانی که از شهر لاهیجان کردیم المان سازی و فضای شهری نشاندهنده این بود که سابقه فرهنگی شهر لاهیجان بالا و غنی است کتاب حوزه ی ریشه دار اما در حال حاضر شکننده است که نیاز به حمایت دارد و مشارکت اجتماعی صنایع ، موسسات خصوصی ، حضور مردم و سمن ها و حمایت دولت از فعالیتهای مردم نهاد را می طلبد . وی افزود: اینکه لاهیجان توانسته در بین شهرهای برتر دوستدار کتاب قرار گیرد باید به فال نیک گرفته شود و همچنان باید فعالیتهایش استمرار داشته باشد .
در ادامه رضا زنده دل شهردار لاهیجان ضمن ابراز خرسندی از انتخاب شهر لاهیجان به عنوان نامزد پایتخت کتاب؛ اعلام آمادگی هرگونه همکاری از سوی شهرداری را بیان داشت.
ابراهیم آذر پور نویسنده و پژوهشگر در خصوص سابقه فرهنگی لاهیجان و شاهین جهانگیر بلورچیان مدیر روابط عمومی شهرداری در خصوص اقدامات شهرداری در حوزه کتاب و کتابخوانی در سطح شهر لاهیجان توضیحات مبسوطی را ارائه دادند.
در ادامه بازدید میدانی توسط بازرسان و هیات همراه شهرستان از مدرسه دخترانه پورخصالیان ، انتشارات الهام اندیشه ، کتابخانه شهید باهنر ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و المانهای مربوط به کتاب در سطح شهر لاهیجان صورت گرفت.
در نهمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران بعد از شروع فراخوان و انجام مراحل اولیه، از ۴۷شهر که به مرحله داوری راه پیدا کردند پس از داوری شهرستان لاهیجان یکی از۷ شهر منتخب به عنوان نامزد معرفی شد.
بهشهر از استان مازندران، لاهیجان از استان گیلان، شاهینشهر و میمه از استان اصفهان، قزوین از استان قزوین، ارومیه از آذربایجان غربی و اِوز استان فارس به عنوان شهرهای دوستدار کتاب و نامزد پایتخت کتاب.
شهرهای خوی، سیرجان، سبزوار و فومن به عنوان شهرهای «مشتاق کتاب» و شهرهای رابُر، و فهرج به عنوان شهرهای «زیر چتر کتاب» معرفی شدند.
انتخاب پایتخت کتاب ایران هر ساله بر اساس معیارهایی نظیر میزان مشارکت مردم، کیفیت برنامههای ترویج کتابخوانی و تأثیرگذاری آنها انجام می شود.
افزایش همکاریها و مشارکت نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی در حوزه کتاب، جذب سرمایههای موجود در بخش خصوصی، ترویج غیرمستقیم آیندهنگری و برنامهریزی در حوزه فرهنگ، تمرکززدایی از برنامههای حوزه فرهنگ و تقویت عدالت فرهنگی، ترویج کتابخوانی، حمایت از ایدههای نو و ابتکاری در حوزه کتاب، طراحی برنامههای جذاب و مردم پسند در حوزه کتاب و ارتقای جایگاه مدیران فرهنگی در شهرستانها از اهداف طرح پایتخت کتاب است.
در شهرستان لاهیجان این طرح با هماهنگی و همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانداری ،شهرداری ،نهاد کتابخانههای عمومی ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تشکلهای مردم نهاد فرهنگی اجرا می شود.
تصاویر ؛ سید احمدرضا کیایی
- نصیبه جانی پور
- کد خبر 34928
- 8 بازدید
- بدون نظر
- پرینت