بی‌حالی را با خوردن این خوراکی‌ها از بین ببرید

ابتلای هر ۷ دقیقه یک نفر به آلزایمر در کشور/ مهم‌ترین نشانه‌های بروز این بیماری

۱۰ ماده غذایی برای کنترل قندخون در دیابتی‌ها

توزیع واکسن آنفلوآنزا از فردا در داروخانه‌های هلال احمر

اقتصاد مردم دچار چالش‌ جدی است؛ «مردم به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کنند مگر مجبور شوند»/ بهترین راه جلوگیری از پوسیدگی و خرابی دندان‌ها

تعریق شبانه ممکن است نشانه کمبود اساسی ویتامین باشد

«پیرولا» جدیدترین زیرسویه ویروس کووید با بیش از ۳۰ جهش ژنتیکی:بازگشت کرونا؛ هرآنچه که باید از واریانت جدید بدانید/ کشورهای درگیر، علائم و راه‌های پیشگیری از ابتلا

سازمان جهانی بهداشت: کرونا هنوز تهدیدی برای بهداشت عمومی است

کرونا «پیرولا» به ایران رسیده است؟

هشدار کم‌آبی بدن بعد از ۶۰ سالگی

توزیع داروی سقط‌ جنین در برخی پلتفرم‌های آنلاین/ پرونده تخلفات «فروش اینترنتی دارو» باز است

توزیع واکسن ایرانی آنفلوآنزا در داروخانه‌ها + قیمت

کد خبر: 24961 | تاریخ انتشار: 10:41:12 - چهارشنبه 13 سپتامبر 2023 | بدون نظر | پرینت این مطلب پرینت این مطلب |

چرا نباید چای پررنگ بخوریم؟

 

کاشف خبر / به نقل از سلامت‌نیوز ، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به کافئین موجود در چای، گفت: افراد دارای مشکلات قلبی، زخم معده و سنگ‌های کلیوی و خانم‌های باردار از مصرف چای پررنگ باید اجتناب کنند.

سمیرا ربیعی با بیان اینکه چای حاوی میزان بالای کافئین است، گفت: هر چه چای مصرفی پررنگ‌تر یا به اصطلاح غلیظ‌تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می‌شود.

به گفته وی، کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می‌شود.

وی افزود: فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانه‌های کاکائو و برگ‌های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی‌ها و نوشابه‌های انرژی‌زا یافت می‌شود.

این استادیار دانشگاه با اشاره به اثرات کافئین بر بدن، گفت: کافئین، مدر یا ادرار آور است؛ بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست مواجه می‌کند.

وی کافئین را موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و خاطرنشان کرد: نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می‌شود.

این دکترای تخصصی علوم تغذیه با بیان این که کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، اظهار کرد: چای مصرفی هرچه پررنگ‌تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می‌شود.

وی در ادامه توصیه کرد: افراد مبتلا به کم‌خونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک کرده و یا مصرف آن را به حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند.

به گفته ربیعی، تاثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفاً مربوط به منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج می‌شود و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز؛ بنابراین این موضوع باید مورد توجه گیاهخواران قرار گیرد.

وی با اشاره به این که کافئین سطح هوشیاری را بالا می‌برد، گفت: شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد، ولی در واقع، نوشیدن چای پررنگ در شب به خصوص ساعات پایانی شب، منجر به بی‌قراری و بی‌خوابی شده و در درازمدت نیز سطح اضطراب را افزایش می‌دهد.

وی تاکید کرد: افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، خانم‌های باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ‌های کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری کرده و یا مصرف آن را محدود کنند.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است

ارسال نظر


آخرین اخبار