رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تعارض منافع را خط قرمز نظام سلامت در گیلان دانست و گفت: عملکرد مسئولان بهداشت و درمان باید قابلاندازهگیری باشد و از همه ظرفیتها باید در جهت خدمت به مردم بهره گرفت.
کاشف خبر / پیش از ظهر امروز، نشست هیئترئیسه دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حضور دکتر ارسلان سالاری – رئیس دانشگاه، معاونین و مدیران ستادی دانشگاه و همچنین مدیران شبکههای بهداشت و درمان شهرستانها بهصورت ارتباط تصویری در سالن اجلاس حوزه ریاست برگزار شد.
توازن در توزیع پزشکان متخصص گیلان با کاستن از پزشکان مازاد در برخی دیگر از مراکز
دکتر ارسلان سالاری-رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست بر ضرورت توزیع متوازن پزشکان متخصص در بیمارستانهای استان تأکید کرد و گفت: در برخی از شهرستانها در بعضی از رشتهها ازجمله بیهوشی، طب اورژانس، رشته رادیولوژی و … پزشک مازاد وجود دارد که باید این رویه سریعاً ساماندهی و کمبود پزشکان متخصص در شهرستانهای کم برخوردار جبران شود.
جذب نیروی انسانی جدید در دانشگاه علوم پزشکی گیلان ممنوع است
وی با اشاره به جذب نیروی انسانی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان، افزود: در اوج بحران کرونا نیروهایی بهصورت ۸۹ روزه، حجمی و … جذب و بهکارگیری شدند، اما اکنون جذب نیروی انسانی بر اساس بخشنامه وزارت بهداشت علیرغم توسعه فضاهای فیزیکی متعددی که در استان طی دو سال اخیر صورت گرفته، ممنوع است و درصدد هستیم تا با پیگیریها، مجوز لازم برای جذب نیروهای موردنیاز انجام شود.
ساماندهی اتوماسیون تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی گیلان تکمیل شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر لزوم تکمیل ساماندهی اتوماسیون تغذیه در دانشگاه تأکید کرد و افزود: سطح رضایتمندی پزشکان، پرستاران، دانشجویان و بیماران از تغذیه ارائهشده پیمانکاران رضایتبخش نیست، ازاینرو ضمن راهاندازی اتوماسیون تغذیه و مشخص شدن میزان مصرف آن در مراکز، باید کیفیت تغذیه در سطح دانشگاه بهبود پیدا کند.
*تعارض منافع خط قرمز نظام سلامت گیلان است*
دکتر سالاری، تعارض منافع را خط قرمز سلامت مردم برشمرد و گفت: تعارض منافع در وزارت بهداشت خط قرمز ما بوده و اکنون نیز تکلیف است و باید همه دستاندرکاران سلامت بهویژه کارشناسان حوزه تغذیه و تجهیزات و … مرز خود را با پیمانکاران حفظ کنند که تحقق این مهم نیازمند تشدید نظارتها است.
وی، تفکیک زبالههای عفونی از غیر عفونی را امری مهم و بدون اغماض برشمرد و خاطرنشان کرد: باید کارشناسانی خاص در مراکزی که تولید زباله میکنند، بکارگیری شوند تا ضمن نظارت دقیق بر تفکیک زباله، بر دفع بهداشتی و راهکارهای کاهش تولید آن اقدام کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به بودجه ۱۵ میلیارد تومانی تحت اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: مدیران شبکههای بهداشت و درمان شهرستانها با هماهنگی رؤسای بیمارستانها میتوانند از منابعی که در اختیار نمایندگان مجلس در جهت احداث و تکمیل طرحهای عمرانی عامالمنفعه سلامت قرار دارد، بهره بگیرند و دانشگاه نیز در این راستا با تخصیص منابع لازم، بدون شک مشارکت فعالانه خواهد کرد.
*گلایه رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از بهرهبرداری ناکافی یونیتهای دندانپزشکی در استان*
دکتر سالاری، از سطح ارائه خدمات دندانپزشکی در استان گلایه کرد و با ناکافی دانستن خدمات ارائهشده به مردم، تصریح کرد: ۳۲۰ یونیت دندانپزشکی در بخشهای بهداشت و درمان وجود دارد اما از آنها بهرهبرداری صحیح نمیشود.
وی با اذعان به اینکه بیشتر مردم بهویژه اقشار کمدرآمد جامعه ازجمله در مناطق کم برخوردار با درد دندان خود سالها زندگی و تنها برای کشیدن دندان بیمار خود به مراکز مراجعه میکنند، بیان کرد: اینگونه ارائه خدمات بهداشت دهان و دندان در گیلان علیرغم فراهم شدن زیرساختهای مناسب در سطح استان بههیچوجه پسندیده نیست و انتظار ما و مردم از این خدمات در استان بیش از میزان کنونی است.
*مدیریت انقلابی سلامت مردم، مهم و غیرقابل تساهل است*
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، مدیریت انقلابی و موشکافانه سلامت مردم را امری بسیار مهم و غیرقابل تساهل توصیف کرد و گفت: شبکههای بهداشت و درمان باید مسائل بهداشت و درمان استان را ریزبینانه و موردی بررسی و پایش کنند و هر مسوولی که در نظام سلامت بهویژه بهداشت و درمان نمیتواند با جزئیات بر حوزه تحت امرش مدیریت کند باید این مسئولیت خطیر را به نیروهای خوشفکر، دلسوز و جوان واگذار نماید.
دکتر سالاری اشارهای نیز به آخرین وضعیت واکسیناسیون کرونا در استان کرد و بیان کرد: برخی از شهرستانها با اجرای عملیاتی واکسیناسیون کرونا موفق عمل کردهاند اما همچنان در برخی از شهرستانها حرکت جهادی تقریباً شروع نشده و نیازمند تحرک بیشتری هستیم.
*عملکرد مسئولان در نظام بهداشت و درمان گیلان باید قابلاندازهگیری باشد*
وی با تأکید بر اینکه عملکرد مسئولان در نظام بهداشت و درمان باید محسوس و مطابق شاخصها قابلاندازهگیری باشد، گفت: همانگونه که معاونین و مدیران ستادی دانشگاه علوم پزشکی گیلان هرهفته، گزارش عملکرد را به حوزه ریاست ارایه می کنند، رؤسای شبکههای بهداشت و درمان و همچنین رؤسای بیمارستانها نیز باید مستمراً گزارش عملکرد حوزه خود را مکتوب به ستاد ارائه کنند تا خدمات ارائهشده رصد و پایش شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین طی گزارش تحقیقی و تحلیلی به پایش شاخصهای دیابت و فشارخون در استان پرداخت و بیان کرد: در پایش ها مشخص میشود که جمعیت شناساییشده مبتلا به دیابت و فشارخون به نسبت پایینتر از حد مورد انتظار در شاخصهای تعریفشده است که باید تلاشها در این جهت افزایش پیداکرده تا مراقبت از سلامت مردم با جدیدت بیشتری در دستور کار قرار بگیرد.
*توسعه توریسم سلامت گیلان با تقویت امور بینالملل*
دکتر سالاری با حائز اهمیت برشمردن توریسم سلامت در گیلان، گفت: مدیریت امور بینالملل دانشگاه با هماهنگی و تعامل با معاونتهای دانشگاه ازجمله معاونت آموزشی و درمان باید در کنار توسعه خدمات آموزش، در توریسم سلامت نیز موفق عمل کرده تا سیاستهای وزارت بهداشت در این زمینه تحقق پیدا کند.
*حوزه حقوقی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیازمند نیروی انسانی تخصصی کافی است*
وی همچنین امور حقوقی را از بخشهای مغفول مانده در دانشگاه دانست و گفت: متأسفانه به سبب کمبود نیروی انسانی متخصص در رشتههای تخصصی حقوقی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان در دعاوی حقوقی نمیتواند به همه حقوق بهحق خود دست پیدا کند. ازاینرو باید تأمین نیروی انسانی موردنیاز و مکفی در آزمونهای استخدامی در دستور کار قرار بگیرد.
گفتنی است در این نشست، معاونین و تعدادی از مدیران ستادی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و همچنین تعدادی از مدیران شبکههای بهداشت و درمان و روسای بیمارستانهای شهرستانها به بیان دیدگاهها، مشکلات، نظرات، تجارب و موفقیتها و … خود در راستای حفظ، پایداری و ارتقای سلامت پرداختند.
- نصیبه جانی پور
- کد خبر 15691
- 57 بازدید
- بدون نظر
- پرینت