نشست هماندیشی انجام طرح اشتغالزایی حداکثری برای مددجویان در قالب طرح «بامداد»، با حضور مسئولین و کارآفرینان به همراه مدیران سازمان زندانها در استان گیلان برپا شد.
کاشف خبر / به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، اولین نشست از سلسهنشستهای تخصصی پیرامون توسعه اشتغال در زندانها در راستای تحقق سند تحول قضایی و تدوین راهکارهای لازم در امر اشتغال و حرفهآموزی زندانیان که قرار است در قالب طرح «بامداد» به انجام برسد، با حضور رئیس سازمان زندانها و جمعی از مسئولین شامگاه امروز، ۲۴ فروردین در استان گیلان برگزار شد.
در این نشست و پس از گزارشی از اجرای این طرح توسط دکتر غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندانها، جمع دیگری از مدعوین و مسئولین مرتبط نیز به ایراد سخنان خود پرداختند.
· امروز باید نگاهمان به زندان را اصلاح کنیم
در این راستا حجتالاسلام حاجآقا خلیلی، رئیس کل دادگستری گیلان که به عنوان استان پایلوت طرح اشتغالزایی در زندانها معرفی شده است، گفت: ما میتوانیم و همه توان خود را به کار میگیریم تا طرح اشتغالزایی در زندانها اجرا شود. با یک نگاهی جدید به افقی فکر کنیم که وضعیت فعلی ما را به شرایط مطلوب تغییر دهد.
وی در عین حال افزود: نمیخواهیم در این رابطه به شکل آرمانی فکر کنیم بلکه درصدد تغییر وضعیت به سمت شرایط بهتر هستیم و میخواهیم جریانی ایجاد کنیم که ما را به جلو هدایت کند. بنابراین امروز باید نگاهمان به زندان اصلاح شود. سازوکارهای جدی تولید را به عنوان متغیر اول باید مدنظر داشت.
رئیس کل دادگستری استان گیلان با بیان اینکه امکانات، قابلیتها و استعدادهای گیلان در قیاس با استانهای دیگر به عنوان یک متغیر دیگر مدنظر است، یادآور شد: هر میزان بتوان نگرشها را با توجه به این متغیرها اصلاح کنیم جریان اشتغال در زندانها به راه میافتد و تا نگرش هم تغییر نکند اتفاقی نمیافتد.
حجتالاسلام حاجآقا خلیلی تصریح کرد: باید به زندانی بگوییم که امروز زندان یک فرصت است نه تهدید. زندانی استعدادی دارد که نباید تحمیل شود بلکه لازم است اول غربالگری شود که استعداد او در چه زمینهای است.
· درمورد موضوع اشتغال باید با دقت عمل کرد
در ادامه نیز صاحبکار خراسانی، معاون راهبردی قوه قضائیه تأکید داشت: بعضی از کارها صرفا با نوشتن آییننامه حل نمیشود بلکه ابتدا باید دوران گذاری برایش طراحی شود. موضوع اشتغال هم بسیار ظریف است و برای همین باید با دقت عمل شود.
وی دلیل انتخاب زندانهای استان گیلان به عنوان پایلوت اشتغالزایی در کشور را ناشی از همگرایی و اراده و انگیزه مسئولان دانست و گفت: مهمترین عامل برای موفقیت همین همگرایی است. ضمن اینکه فرمانده این قرارگاه در استان که میتواند همه ظرفیتهای موجود را به کار بگیرد رئیس کل استان است. در گیلان قرار است دست به نمونهسازی برای سایر استانهای کشور بزنیم.
صاحبکار خراسانی در عین حال عنوان کرد: فرد زندانی یک آسیبدیده اجتماعی است که ابتدا باید برای او که یک موجودیت با کرامت است، انگیزه لازم را ایجاد کنیم تا شروع به کار کند. علاوه بر این فرصتهایی که در این طرح وحود دارد امیدوارم به صورت حداکثری عملیاتی شود.
· هدف این است که نرخ بازگشت را کاهش دهیم
جمشیدی، عضو حقیقی ستاد راهبری سند تحول قضایی نیز با بیان اینکه میتوان این طرح را به شکل صددرصدی به اجرا درآورد، توضیح داد: رئیس سازمان زندانها فردی جدی و با اخلاص است و با این رویه اگر این طرح در گیلان موفق شود، در کشور نیز موفق خواهد شد. حرفهآموزی در سند تحول قضایی، به شکل بسیار پررنگ دیده شده و در سند تحول مورد عنایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است. این امر در آییننامه سازمان زندانها هم آمده و در سند تحول دولت نیز دیده شده است.
وی تحلیل وضعیت زندانیان استان را منطبق با ویژگیهایی همچون شاخصهای سن، تاهل، تعداد فرزند، درآمد، مسکن و… ارزیابی کرد و گفت: در دنیا اصلاح را با عدالت ترمیمی تعریف میکنند یعنی باید همه نهادها پای کار بیایند. در این طرح مفاهیمی چون ضمانت اجتماعی باید مورد توجه باشد. همچنانکه ظرفیتهای حقوقی به حد کافی ایجاد شده که قضات میتوانند به خوبی از آن استفاده کنند.
جمشیدی با تأکید بر اینکه هدف ما در این طرح اشتغالزایی است، گفت: بهترین و بزرگترین اشتغال کشور را اینجا به کار میگیریم و هدف این است که نرخ بازگشت را کاهش دهیم. خوشبختانه نمایندگان مجلس امسال خدمت بزرگی کردند و بودجه خوبی برای اشتغالزایی در زندانها در نظر گرفتهاند.
عضو حقیقی ستاد راهبردی سند تحول قضایی اضافه کرد: در طرح اشتغالزایی (بامداد) تمان ظرایف و زوایا دیده شده و نحوه همکاری وزارتخانهها، نهادها، خیرین، نظام تشویق و رتبهبندی و… مشخص شده است.
· سامانه ملی مشاغل را در اختیار سازمان زندانها میگذاریم
همچنین ابراهیمبای، مدیرعامل شرکت دانش پارسیان در این نشست ضمن بیان اینکه زندان شفاخانه آسیبهای جامعه است و باید به زندانی کرامت بدهیم، درباره برخی برنامهریزیها گفت: ما در حوزه سلامت پرونده الکترونیک سلامت ایجاد کردهایم و برای زندانیان نیز آمادهایم پرونده سلامت الکترونیک فراهم کنیم تا سلامت آنان مرتب رصد و معالجات پزشکی از راه دور انجام شود.
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال نیز سامانه ملی مشاغل را ایجاد کردیم که در اختیار سازمان زندانها نیز قرار خواهیم داد و خروجی آن را در اختیار کارآفرینان میگذاریم. همچنین در موضوع خانواده زندانی نیز صرفاً خانواده شناسنامهای مدنظر ما نیست بلکه خانواده وی ممکن است عمو یا دایی وی باشد که میتوان به آنها نیز کمک کرد.
ابراهیمبای در حوزه طرح مذکور در استان گیلان اعلام کرد؛ در حوزه خدمات موضوعی در گیلان داریم که مساله مکان محوری و حوزه مهم بومگردی است بنابراین آمادگی داریم در گیلان این طرح را اجرا کنیم. البته بحث گلخانههای صنعتی نیز وجود دارد. بنابراین وارد حوزه زندانها شدهایم و آماده هرگونه همکاری هستیم.
· سند تحول را باید به قانون تبدیل کرد
در این نشست که جمعی از نمایندگان نیز حضور داشتند دلخوش، سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد؛ سند تحول باید به قانون تبدیل شود و صرفا نباید دستوری درون قوهای باشد. ما برای انجام آن در مجلس آمادهایم. علاوه بر این لازم است تعامل قوه قضائیه همچنان با مجلس بیشتر و با توجه به تدوین برنامه ۵ساله جلسات تخصصی برگزار شود.
· از حرکتهای اشتغالآفرین در حوزه کشاورزی حمایت میکنیم
قربانی، معاون وزارت جهاد کشاورزی نیز در ادامه تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی وزارت امنیت غذایی است و سیاست راهبردی آن امنیت غذایی و سیاست دومش نیز امنیت معیشتی پایدار است که از مسیر اشتغالزایی تامین میشود.
وی اضافه کرد: ما از هرگونه سرمایهگذاری در زمینه کشاورزی و یا از حرکتهای اشتغالآفرین در حوزه کشاورزی حمایت میکنیم. ترسیم الگوی همکاری وزارت جهاد کشاورزی با سازمان زندانها هم براساس سرمایهگذاری و اشتغالآفرینی دانش بنیان میتواند شکل بگیرد.
معاون برنامهریزی اقتصادی این وزارتخانه در ادامه نیز به تشریح ظرفیتهای اشتغالآفرینی پرداخت.
· تمام قد آماده همکاری هستیم
ترکمانه، مدیرعامل بنیاد برکت نیز الزام بر رسیدگی به امور خانواده زندانیان را بر این بنیاد را تکلیفی دانست و گفت: زندان گلچینی از آسیبهاست که همه باید تلاش کنیم این آسیبها را ترمیم کنیم. بنیاد برکت نیز چند سالی است که در حوزه اشتغال فعال شده است.
وی ادامه داد: هماکنون در ۱۲۰۰۰ روستا و نیز در بحث زنان سرپرست خانواده وارد فعالیت شدهایم. همچنین برای کولبران و افراد سوختکشان ورود کرده و نزدیک به ۵۰۰۰ فرصت شغلی برای کولبران ایجاد کردهایم.
ترکمانه با اشاره به زندان نیز گفت: زندانی در زندان مشکلی ندارد و این خانواده اوست که آسیب میبیند. همانطور که ۱۰۳۰ طرح اشتغال در شهرهای مختلف اجرا کردهایم در کنار سازمان زندانها و قوه قضائیه تمام قد آماده همکاری هستیم.
مدیرعامل بنیاد برکت در ادامه اعلام کرد که در بخش آموزش و همچنین در بخش نظارت نیز آماده همکاری است به نحوی که طی دو سال برای شکلگیری اشتغال پایدار امر نظارت را برقرار سازد.
· برای فعالیت خیرین موانع ازبین برود
مدیر عامل مجمع خیرین گیلان هم در بخشی از این نشست بر ضرورت ترسیم برنامه کاری، تقسیم مسئولیتها و عملیاتی کردن برنامهها تأکید داشت و گفت: برای عملیاتی کردن برنامه اشتغال لازم است که کارگروهها به سرعت مشخص شود. همچنین نیاز است که برای فعالیت خیرین موانع ازبین برود.
وی با بیان اینکه با تمام آماده خدمت در طرح توسعه اشتغال در زندانهاست، از برنامهریزیهای لازم مبتنی بر عقلانیت بسوی اجرایی کردن آنان تأکید کرد.
گفتنی است در پایان این نشست نیز محمدی اصل، مدیرکل زندانهای استان گیلان از برگزاری چنین نشستی تقدیر کرد.
- نصیبه جانی پور
- کد خبر 15486
- 132 بازدید
- بدون نظر
- پرینت