به گزارش کاشف خبر ؛ دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد : شهروندان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری فاسیولا و دیگر بیمارهای انگلی ، سبزیجات محلی معطر نظیر چوچاق، خالیواش و نعنا را خام مصرف نکنند.
سبزیجات محلی را پیش از اضافه کردن به زیتون برای تهیه زیتون پرورده و یا نمک سبز، ابتدا با آب بخوبی بشویند ، با دستگاه خرد کنند و به مدت ۳ تا ۵ روز در فریزر بگذارند.
سبزی که برای خوردن خام تهیه می شود ابتدا با آب و مواد شوینده بشویند ، سپس به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در محلول سرکه به میزان یک لیوان سرکه در ۴ لیوان آب قرار داده و در انتها آبکشی کنند.
سبزی خوردن را با دستکش پاک کنید
در صورت امکان سبزی خوردن مورد استفاده خود را در یک گلدان و یا در باغچه حیاط خانه پرورش دهند.
میوه هایی نظیر توت فرنگی که با خاک تماس دارد ، ابتدا با آب بشورند ، ۳ تا ۵ ثانیه در آب جوش و بعد در آب سرد قرار دهند.
از نوشیدن آب چشمه های رو باز در مناطق کوهستانی پرهیز کنید و قبل از نوشیدن ، آن را بجوشانند.
از خوردن جگر خام دام ها به شدت خودداری کنید